VPRO Gids 16

16 april t/m 22 april
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Hey Paul

Radiopresentator Michèle Cuvelier van de Vlaamse zender Studio Brussel is groot fan van Paul McCartney. Dat hij een halve eeuw ouder is dan zij maakt haar niet uit, zijn muziek raakt haar 'tot in het putteke van haar ziel'. Ze wil graag één belangrijke vraag aan Paul stellen: 'how do you let it be?' Want de boel lekker loslaten, daar heeft Michèle moeite mee. 'There will be an answer', zingt Paul in 'Let it be'. Maar gaat Michèle haar antwoord krijgen?

ELJA LOOIJESTIJN

Nooit van gehoord?!

Vrouwelijke componisten zijn nog steeds onderbelicht, en dat komt niet omdat ze geen goede muziek maken. Presentator Andrea van Pol en Muzikant en kenner Rae Milford brengen daar verandering in in deze podcast voor Vrije Geluiden. Ze nemen de luisteraar mee op een reis door de muziekgeschiedenis, met componisten uit alle genres, van barok tot blues en elektronica. De podcast is nu terug met een nieuw seizoen van maar liefst 26 afleveringen, met daarin onder anderen de zeventiende eeuwse Isabella Leonarda en de twintigste eeuwse Ruth Crawford Seeger.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids