VPRO Gids 15

9 april t/m 15 april
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Bed of Lies

Bed of Lies gaat over een van de grootste medische schandalen uit de Britse geschiedenis. Cara McGoogan van de The Telegraph neemt ons mee terug naar de aidscrisis in de jaren tachtig. Haar podcast gaat niet over de homoseksuele slachtoffers van de aidsepidemie, en ook niet over de drugsverslaafden, maar over de hemofiliepatiënten die, zonder dat ze dat wisten, een medicijn kregen toegediend waarmee ze besmet raakten. Een onwaarschijnlijk trieste geschiedenis, die veel levens heeft verwoest en tot op de dag van vandaag de gemoederen bezighoudt.

KATJA DE BRUIN

Biohacked

We kennen de verhalen inmiddels over dokters die voor god speelden en met hun eigen zaad een leger aan nageslacht produceerden. Biohacked gaat niet over zo’n dokter, maar over het hele systeem van de vruchtbaarheidsindustrie. De babybusiness is lucratieve handel en over de ethische kant van de zaak maken maar weinig betrokkenen zich druk. Deze podcast is geen klinische onderzoeksjournalistiek, maar vertelt de aangrijpende, grappige en verdrietige verhalen van donorkinderen, donoren en ouders op een onconventionele manier.

KATJA DE BRUIN

Podcast nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van de VPRO Podcastgids en ontvang elke week de beste tips in je mailbox. Podcast-expert Elja Looijestijn bespreekt wekelijks een podcastparel en geeft actuele tips. Daarnaast vist ze een tijdloze titel uit het archief, die je misschien gemist hebt.

naar de vpro podcastgids