VPRO Gids 14

2 april t/m 8 april
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Dead Eyes

Acteur en comedian Connor Ratliff timmerde rond het jaar 2000 aan de weg in de filmwereld. Hij bemachtigde zelfs een rolletje in de door Tom Hanks geregisseerde WOII-dramaserie Band of Brothers. Maar kort voor de opnames kreeg hij te horen dat ze toch voor iemand anders kozen. Hanks zou over hem hebben gezegd dat hij 'een doodse blik' had. Ratliff was er kapot van, maar maakte er wel een succesvolle podcast over. In de 31ste aflevering zitten de twee eindelijk tegenover elkaar.

ELJA LOOIJESTIJN

Sport's Strangest Crimes: Trillion Dollar Conman

Bij de marginale voetbalclub Notts County uit Nottingham meldde zich in 2008 een investeerder met grootse plannen. De fans die aandelen hadden, verkochten die massaal in ruil voor een glorieuze toekomst. Er was alle reden voor optimisme, want de legendarische trainer Sven-Göran Eriksson werd ingehuurd om de Notts naar de Premier League te leiden. Het liep anders. De club bleek het slachtoffer van een ongekend slimme oplichter. Dat hoor je in deze zesdelige BBC-podcast met presentator Alice Levine, bekend van My Dad wrote a Porno.

KATJA DE BRUIN

Podcast nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van de VPRO Podcastgids en ontvang elke week de beste tips in je mailbox. Podcast-expert Elja Looijestijn bespreekt wekelijks een podcastparel en geeft actuele tips. Daarnaast vist ze een tijdloze titel uit het archief, die je misschien gemist hebt.

naar de vpro podcastgids