VPRO Gids 14

2 april t/m 8 april
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Yellowjackets

Voortreffelijke thrillerserie over een groep tienermeiden die na een vliegtuigcrash moet overleven in de wildernis. Voedsel is er niet, en ontsnappen blijkt al snel onmogelijk. Die paniek zorgt er - in combinatie met gierende hormonen - voor dat de tienermeiden elkaar gaandeweg naar het leven gaan staan. Parallel daaraan volgen we hoe het 25 jaar later gaat met het selecte groepje vrouwen dat uiteindelijk wist te ontkomen. Want er zijn duistere dingen gebeurd in die wildernis. Zeer verslavend mysterie, vol zwarte humor, spannende plotwendingen en wat vleugjes horror. 

ALEX MAZEREEUW

Slow Horses

Slow Horses
APPLE TV+

Niet in het strakke hoofdkantoor, maar ergens in een steegje in het grauwste gedeelte van Londen zit de MI5-afdeling Slough House. De geheimagenten die dagelijks de klemmende, onopvallende, ijzeren deur van deze afdeling doorgaan behoren niet tot de top van het agentschap, maar de absolute bodem. Slough House is het afvoerputje van MI5, dat tot overmaat van ramp ook nog wordt gerund door de hork Jackson Lamb, fantastisch gespeeld door Gary Oldman. Een slimme, heerlijk originele en spannende spionnenserie met een fijn humoristisch randje.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema