VPRO Gids 13

26 maart t/m 1 april
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Taboo

Taboo

In dit kostuumdrama, waarin de enige kleur de kleur van bloed is, keert de dood gewaande James Delaney (Tom Hardy) na het overlijden van zijn ­vader terug naar het grijze Londen van 1814 om zijn erfenis, een oud huis, een bediende en een eilandje voor de kust van Amerika, te claimen. Warm is het welkom niet: ‘alsof de hel is geopend’, zegt zijn halfzus. Maar ook Delaney heeft niet echt goede bedoelingen. Hardy, die zoals gewoonlijk sterk acteert (al gromt hij hier meer dan hij praat) creëerde de boeiende, mysterieuze miniserie samen met zijn vader en Peaky Blinders’ Steven Knight.

ANKE MEIJER

The Flight Attendant

The Flight Attendant

Cassie Bowden (Kaley Cuoco uit The Big Bang Theory) vliegt als stewardess de hele wereld rond. Tijdens haar vele overnachtingen in wereldsteden, neemt ze het er uiteraard flink van. Maar op een ochtend wordt Cassie na een wilde avond in Bangkok ineens wakker naast het lijk van een man (Michiel Huisman), en heeft ze geen idee meer wat er precies is gebeurd. In deze bijzonder vermakelijke komische thriller zien we hoe Cassie de gaten in haar geheugen probeert te vullen, terwijl de politie haar in de nek hijgt. Cuoco is voortreffelijk in de titelrol.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema