VPRO Gids 12

19 maart t/m 25 maart
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Twin Flames

Jeff en Shaleia Ayan hebben elkaar gevonden en zijn zo dolgelukkig met hun liefde dat ze anderen helpen deze heilstaat ook te bereiken. Succes gegarandeerd. Tegen forse betaling uiteraard. De podcast Twin Flames vertelt een verhaal dat even treurig als fascinerend is. In de eerste aflevering hoor je hoe Angie ervan overtuigd raakt dat de nieuwe stagiair op haar werk haar tweelingziel is. In de tweede aflevering wordt uit de doeken gedaan hoe Jeff zich via Hawai, hotdogs en een hovenier ontpopt tot liefdesgoeroe.

KATJA DE BRUIN

DOCS: De rauwe waarheid

Het is crime wat de klok slaat in podcastland. Onopgeloste moorden, vermiste kinderen, onterecht veroordeelde gevangenen, meestal verteld in reportagevorm. In de podcast De rauwe waarheid gaat het anders. Daarin vertellen de ex-criminelen alles zelf, zonder tussenkomst van de maker of fraaie soundscape. Dat maakt het heel direct, fris zelfs – al zijn de verhalen van ex-cokedealer Droenoe en 'koningin van de tippeldijk' Astrid dat allerminst. De rauwe waarheid is nog in ontwikkeling, maar de eerste twee verhalen zijn te horen in DOCS.

NOOR SPANJER

naar de vpro podcastgids