VPRO Gids 11

12 maart t/m 18 maart
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Tom Brown's Body

In 2016 verdween de achttienjarige Tom Brown, een keurige dorpsjongen die door iedereen aardig werd gevonden, uit het stadje Canadian, Texas. De verdwijning van Tom leidde tot de wildste speculaties en verdachtmakingen, en zorgde ervoor dat niemand elkaar meer vertrouwde. Zo is de podcast Tom Brown's Body niet alleen het trieste verhaal van een aardige jongen die nooit meer thuis zou komen, maar ook een verslag van hoe een hechte, sociale gemeenschap door zo'n drama uiteen kan vallen.

KATJA DE BRUIN

De slimste liefde

Diederik Jekel is een wetenschapper pur sang, Thomas Cammaert is een acteur die volgens het cliché 'dichtbij zijn gevoel' staat. Ze vinden elkaar in De slimste liefde, waarin ze op zoek gaan naar alle facetten van de romantische liefde. Ze vertellen elkaar feitjes, delen hun eigen ervaringen, en spreken met deskundigen. Uit deze podcast blijkt dat je ook in de liefde stukken beter kan worden als je goed beslagen ten ijs komt. In de derde aflevering, die gaat over seksuele prestaties, hoor je antwoord op de vraag: zijn veganisten beter in bed?

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids