VPRO Gids 50

11 december t/m 17 december
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Madness of Two

Geroutineerde podcastluisteraars weten dat het in dit medium niet gauw gek genoeg is. Toch spant Madness of Two voorlopig de krankzinnigheidskroon. Lori, een diep religieuze beautyqueen (type blond met overdreven witte tanden) kwam tot het inzicht dat haar kinderen zombies waren. Haar vijfde echtgenoot Chad geloofde dat hij de reïncarnatie was van allerlei grootheden. Was er sprake van collectieve waanzin binnen deze gedoemde relatie? Een spoor van leugens en lijken leidde uiteindelijk naar Hawaii, waar het geschifte powerkoppel werd opgepakt en deze podcast begint. 

KATJA DE BRUIN

Hooked

Tony werkte 22 jaar als vliegtuigontwerper bij Boeing voordat hij verslaafd raakte aan de beruchte pijnstiller oxycodon. Daar bleef het niet bij, want Tony zou uiteindelijk aan de heroïne raken. Om zijn verslaving te bekostigen zocht hij een manier om snel aan geld te komen. Dat werd banken overvallen.

In zijn eerdere podcasts The Clearing en Chameleon bewees maker Josh Dean al dat hij een gedegen journalist is die niet alleen maar uit is op sensatie. Hooked maakt de vernietigende verslavingsgolf die Amerika teistert inzichtelijk. Je hoort niet alleen de uiterst sympathieke Tony zelf, maar ook een hele serie andere betrokkenen.

KATJA DE BRUIN

naar de vpro podcastgids