VPRO Gids 49

4 december t/m 10 december
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Het geheim van Rijswijk

In 1985 werden drie leden van een amateurbandje vermoord in hun repetitieruimte in Rijswijk. Er lijkt sprake te zijn geweest van een aanslag rond het Surinaamse verzet tegen Bouterse, maar de zaak werd nooit opgelost. Waarom niet? Dat vraagt NRC-journalist Anna Korterink zich af wanneer ze een mailtje krijgt van een van de nabestaanden. Ze besluit op zoek te gaan in de werkkamer van haar overleden vader, misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink en stuit op geheime documenten. Genoeg voer voor een spannende, persoonlijke én goed geresearchte podcast.

CECILE ELFFERS

Sweet Bobby

Kirat, een vrouw uit de hechte Sikh-gemeenschap in Londen, onderhoudt maar liefst acht jaar lang – volledig online – een liefdesrelatie met de knappe cardioloog Bobby. Pas dan komt ze er eindelijk achter dat hij helemaal niet bestaat: Bobby is een zogenaamde catfish, een bedrieger zie zich online als iemand anders voordoet.

Maar zijn web van leugens, online personages en begoochelingen is wel bizar uitgebreid. Na drie afleveringen verandert Sweet Bobby van een reconstructie in een journalistieke achtervolging. Kirats leven is verwoest, maar 'Bobby' loopt nog steeds vrolijk rond.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids