VPRO Gids 48

27 november t/m 3 december
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Storytime with Seth Rogen

Acteur Seth Rogen is de zoveelste beroemdheid met een eigen podcast, maar zijn Storytime heeft meer te bieden dan alleen de aantrekkingskracht van een Hollywoodster.  In de eerste aflevering vertelt comedian en actrice Quinta Brunson over een moeilijke periode in haar leven. Haar relatie is net uit en haar familie, allemaal Jehova's getuigen, wil dat ze snel gaat trouwen. Dan gaat ze met een bloedknappe, maar dodelijk saaie potentiële verloofde naar de bioscoop, waar ze een ontmoeting heeft die haar leven zal veranderen.

ELJA LOOIJESTIJN

Jong geleerd, oud gedaan

De jonge talkshowredacteurs Floor Doppen en Ward van Ruijven weten dat het belangrijk is naar oude en wijze mensen te luisteren. Daarom gaan ze elke vrijdag in gesprek met een zeventigplusser. Van voetballegendes tot oud-politici en van jeugdhelden tot grote schrijvers. Die hebben inmiddels al een leven lang geleefd en weten vast wel hoe het moet. In de eerste aflevering is Gerdi Verbeet, oud-kamervoorzitter te gast. Haar motto? Bemoei je ermee. De tweede aflevering, met oud-rechter Frank Wieland, gaat over stoppen met willen.

KAYLEE NOTEBOOM

naar de vpro podcastgids