VPRO Gids 48

27 november t/m 3 december
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Always Jane

AMAZON PRIME VIDEO
Always Jane

Op haar veertiende kwam Jane Noury als transgender uit de kast. Haar luidruchtige, maar liefdevolle familie uit New Jersey had geen idee wat dit precies inhield – oma dacht dat ze travestiet bedoelde, moeder gaf Caitlyn Jenner de schuld. Toch deden ze hun uiterste best om dit samen met Jane te verwerken, hoe ingewikkeld en emotioneel dit soms ook was. De vierdelige docuserie Always Jane kijkt naar een belangrijk jaar uit Jane’s transformatie, die toevallig ook viel tijdens de eerste lockdown. Een intieme en menselijke serie.

ANKE MEIJER

Dr. Brain

APPLE TV+
Dr. Brain

De eerste Koreaanse serie van Apple TV+ schuwt het bizarre niet. In Dr. Brain ontwikkelt een door persoonlijk verlies en rouw geplaagde neurowetenschapper (gespeeld door Lee Sun-kyun uit Parasite) een machine waarmee hersengolven van een overleden persoon gesynchroniseerd kunnen worden met een levend persoon – waardoor het mogelijk is de herinneringen van de overledenen te zien. Hij gebruikt zichzelf als proefpersoon, en de techniek is niet zonder bijwerkingen. Soms wat trage, grauwe serie met sterke, effectieve horrormomenten.   

ANKE MEIJER

naar vpro cinema