VPRO Gids 47

20 november t/m 26 november
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Help Louis

In de podcast Help Louis moet de luisteraar de 72-jarige barman Louis helpen met het ontrafelen van een raadsel waar hij al vier jaar mee zit. Hij zat op een zondag in de kroeg met stamgasten Frank en Eddie, toen daar ene Simon binnenkwam. Die vertelde een raadselachtig verhaal, waaruit bleek dat ze op zoek moesten naar een plek. Frank en Eddie hebben die tot op heden nog steeds niet gevonden. De vinder van de locatie wint 25.000 euro, en de luisteraar mag helpen schatzoeken. 

KAYLEE NOTEBOOM

Am I normal? With Mona Chalabi

Ben ik normaal? Dat vraagt iedereen zich weleens af. Ook Mona Chalabi, maar zij is datajournalist voor onder andere The Guardian, dus gaat ze op zoek naar harde cijfers om die vraag te beantwoorden. Daarbij laat ze meteen zien dat getal en gevoel soms mijlenver uit elkaar liggen. Hoe lang duurt het om over een relatiebreuk heen te komen? Hoeveel vrienden heeft een mens gemiddeld? En word je afgezet door de tandarts? Dat zijn het soort vragen waarop deze vrolijke podcast een antwoord heeft.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids