VPRO Gids 46

13 november t/m 19 november
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Bonnie & Clyde

VIDEOLAND
Bonnie & Clyde

Tijdens haar proefverlof uit de gevangenis slaat Esra (Dilan Yurdakul, tevens co-auteur) op de vlucht met partner Greg (Yannick Jozefzoon). Terwijl ze uit handen van familie en politie proberen te blijven, wordt hun gedrag steeds roekelozer. De serie is geïnspireerd op het verhaal van ‘de Nederlandse Bonnie & Clyde’: het stel dat in 2014 een spoor van geweld achterliet op hun vlucht voor de autoriteiten. Het bloedstollende verhaal wordt overtuigend verfilmd, en de hoofdpersonages krijgen genoeg achtergrond om te blijven boeien. Yurdakul en Jozefzoon zijn uitstekend.

ALEX MAZEREEUW

The Billion Dollar Code

In 1994 presenteerde Duits hackers- en kunstenaarscollectief ART+COM Terravision; een programma waarmee je met satellietbeelden op de aarde kon inzoomen. Ze hoopten er de wereld mee te veroveren. Tot ze hun code deelden met iemand uit Silicon Valley, die vervolgens Google Earth maakte. De uiterst boeiende Duitse miniserie The Billion Dollar Code, die een gedramatiseerde versie van de ART+COM vs. Google-rechtszaak uit 2014 vertelt, voelt actueler dan ooit in een wereld vol oppermachtige, niet altijd eerlijk spelende techbedrijven.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema