VPRO Gids 45

6 november t/m 12 november
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

DOCS: The Love Line

De liefde kan heel mooi zijn, maar gaat ook bijna altijd gepaard met verschillende verwachtingen, miscommunicatie en teleurstellingen. Fotograaf en filmmaker Tara Fallaux maakte hierover de geluidsinstallatie The Love Line. In korte telefonische ontboezemingen hoor je steeds één kant van een liefdesverhaal. Heel verschillende verhalen, maar juist daarom ook weer erg herkenbaar. De installatie is van 26 november tot en met 12 december te zien in de Dutch National Portrait Gallery in Amsterdam. Een drieluik van de verhalen is te horen in podcast Docs.

ELJA LOOIJESTIJN

Wereldmachten

Bij de onderwerpen uit actualiteit speelt er op de achtergrond van alles wat niet past in een krantenartikel of nieuwsitem. Wereldmachten is een podcast waarin journalisten Tim Wagemakers en Hans Klis elke week verder kijken dan de krantenkoppen en je meenemen naar de geopolitieke kwesties achter de nieuwsberichten: mondiale machtsstrijd en de invloed daarvan op onze levens.

De eerste aflevering gaat over de oneerlijke verdeling van coronavaccinaties: in Nederland krijgen kwetsbare mensen al een derde prik, terwijl er in sommige Afrikaanse landen nog amper wordt gevaccineerd.

KAYLEE NOTEBOOM

naar de vpro podcastgids