VPRO Gids 45

6 november t/m 12 november
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Invasion

APPLE TV+
Invasion

Er duiken vreemde symbolen op in maisvelden, de elektriciteit valt wereldwijd uit, en er zijn talloze mysterieuze verdwijningen. De doorgewinterde sciencefictionliefhebber kan het uittekenen: het buitenaardse nadert! In deze peperdure serie volgen we die gebeurtenissen door de ogen van getroebleerde personages, zoals bedrogen echtgenote Aneesha (Golshifteh Farahani), of bijna-gepensioneerde sheriff Jim (Sam Neill). Hoewel de invasie de plot voortstuwt, is de serie vooral geïnteresseerd in de intermenselijke relaties. Verwacht dus geen spetterend sci-fispektakel, maar een zorgvuldig opgebouwd drama waarin de aliens slechts een bijrol vertolken.

ALEX MAZEREEUW

What We Do in the Shadows

Mockumentaryserie over vier vampieren die samenwonen in een New Yorkse buitenwijk. Het kleurrijke gezelschap bestaat uit voormalig veldheer Nandor, het immer hitsige echtpaar Laszlo en Nadja, en ‘energievampier’ Colin Robinson, die niet drijft op bloed, maar op menselijke verveling. Huisbediende Guillermo moet de rust bewaren, terwijl hij zelf niets liever wil dan óók vampier worden. Het heerlijk absurdistische uitgangspunt zorgt voor een van de grappigste comedyseries in jaren, met sublieme acteurs en een ongekend hoog graptempo. Losjes gebaseerd op de gelijknamige film uit 2014.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema