VPRO Gids 44

30 oktober t/m 5 november
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Grace

NPO PLUS
Grace

Roy Grace (John Simm) is de geijkte politierechercheur die we kennen uit het Britse detectivegenre: scherper dan de meesten, gedreven tot op het obsessieve af en getergd door zijn verleden. Dat Grace niet superorigineel is, betekent niet dat het niet erg fijn wegkijkt. De anderhalf uur durende afleveringen zitten vol plotwendingen die je aan het scherm gekluisterd houden en Simms spel maakt het onmogelijk om niet aan Grace’ kant te staan. Kleine kijkwaarschuwing: de eerste aflevering is niet makkelijk voor mensen met claustrofobie.

ANKE MEIJER

I Know What You Did Last Summer

AMAZON/NETFLIX
I Know What You Did Last Summer

Nieuwe draai aan de gelijknamige horrorfilm uit 1997. Een groep tieners rijdt per ongeluk iemand dood na een wilde nacht. De politie bellen is geen optie, dus stoppen ze de zaak in de doofpot. Met succes, tot een jaar later ineens bloederige boodschappen opduiken van een geheimzinnige wraakengel. Een prima uitgangspunt voor dom moordvertier in een slasherfilm, maar voor een achtdelige serie is het wat magertjes. Expliciet is het zeker (verwacht veel seks, drugs en bloed), maar de personages ontstijgen zelden de horrorclichés.

ALEX MAZEREEUW