VPRO Gids 43

23 oktober t/m 29 oktober
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Bad bad thing

Jennair is erachter gekomen dat haar man Mark een affaire heeft, en filmde zichzelf terwijl ze bijna stikt van verdriet. Ze ging obsessief op zoek naar bewijs. Daarna schoot Jennair eerst de vrouw met wie Mark een affaire had neer en daarna zichzelf. Mark is de enige overlevende en hij gaf de makers van deze podcast toestemming de opnames van Jennair te gebruiken. Dat had tot een hele foute podcast kunnen leiden, maar dat is niet gebeurd: Bad bad thing is totaal overrompelend. 

KATJA DE BRUIN

Dat dus

De levens van Robin, Niek en Jos zijn niet extreem interessant en ze maken ook niet heel veel mee. Bovendien heeft de podcast waarin ze de hoofdrolspelers zijn, geen plot. Maar vergis je niet: Martin Rombouts, Jozien Wijkhuijs en Dennis Gaens hebben jaren aan deze podcast gewerkt. Ze experimenteren erop los met hun personages, (gebrek aan) vertelstructuur en geluidsontwerp. En wat blijkt: ook zonder plot raak je gehecht aan de personages, word je meegenomen in hun levens en wil je – ironisch genoeg – toch weten hoe het afloopt. 

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids