VPRO Gids 39

25 september t/m 1 oktober
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

The Dropout

Elizabeth Holmes verzon een revolutionair concept om bloed te analyseren. Een briljant idee, een charmante en overtuigende ceo en de investeringsmiljarden vlogen binnen. Een probleempje: haar techniek werkte voor geen meter, en dat wist ze.

In 2016 viel Holmes eindelijk door de mand, maar pas recentelijk stond ze voor het eerst voor de rechter voor fraude. De podcast The Dropout duikt in het tweede seizoen opnieuw in de zaak en de nieuwe ontwikkelingen. Haar nieuwe vriend en haar zwangerschap bijvoorbeeld.

ELJA LOOIJESTIJN

Dit komt nooit meer goed

Faalverhalen zijn vaak spannender dan succesverhalen. In hun podcast Dit komt nooit meer goed bespreken schrijvers en columnisten Malou Holshuijsen en Roos Schlikker met gasten hun absolute dieptepunten. Kwetsbare momenten, maar gelukkig is er ook genoeg ruimte voor humor en relativering. In de aflevering met sportpresentator Toine van Peperstraten vertelt hij over het moment dat hij bij zijn afscheid van Studio Sport huilde op televisie. Maar er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan een bekende Hilversumse roddel. Hebben hij en Holshuijsen het bed gedeeld?

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids