VPRO Gids 39

25 september t/m 1 oktober
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Feel Good

NETFLIX
Feel Good

De in Engeland woonachtige Canadese stand-upcomedian Mae Martin, die jarenlang worstelde met verslavingen, speelt een uitvergrote versie van zichzelf in deze mooie tragikomische serie. Het eerste seizoen draaide om de gepassioneerde, verwarrende nieuwe relatie met haar vriendin George. Het tweede seizoen start in Canada, waar Mae naartoe is gevlucht om af te kicken. Daar komt ze erachter dat ze aan een posttraumatische stressstoornis lijdt. Minder romantiek dus, maar de vileine humor is gelukkig gebleven. Fijne bijrollen voor Lisa Kudrow en Adrian Lukis als Mae’s ouders.

JELLE SCHOT

When the Dust Settles

Kapper Jamal heeft genoeg van zijn autoritaire vader, terwijl loodgieter Morten en zijn vrouw Camilla proberen hun zoon op het rechte pad te houden. Ondertussen twijfelt de bevlogen en idealistische minister van Justitie Elisabeth of ze met pensioen zal gaan, om meer tijd met haar vrouw te kunnen doorbrengen. En zo zijn er nog vijf mensen die we leren kennen in deze ‘scandi noir’ over de levens van acht mensen die slachtoffer worden van een terroristische aanslag. We volgen hen voor, tijdens en na de aanslag, in een sterke, beklemmende dramaserie die de donkere kant van de Deense samenleving belicht.

COLIN VAN HEEZIK

naar vpro cinema