VPRO Gids 38

18 september t/m 24 september
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Ologies with Alie Ward

Werkelijk elk onderwerp kan interessant zijn, als erover verteld wordt door een bevlogen en goed ingevoerde expert. Dat weet wetenschapsjournalist Alie Ward maar al te goed. In haar podcast Ologies nodigt ze elke week een vooraanstaande wetenschapper uit om haar in te lichten over zijn of haar specialisme.

Van bosbranden tot verkiezingen tot nieren; ongeveer een uur lang stelt Ward de wetenschappers alle vragen die maar in je op zouden kunnen komen aan de enthousiaste deskundigen. Daartussendoor maakt ze leuke grapjes en ze is ook niet vies van een geluidseffect hier en daar.

ELJA LOOIJESTIJN

DOCS #35: WF Hermans als spoken word-schrijver

In 1994, vier maanden voor zijn dood, las Willem Frederik Hermans zijn boek De God Denkbaar Denkbaar de God integraal voor op de VPRO-radio. Het boek werd in 1956 ‘onverkoopbaar’ genoemd, maar door het associatieve karakter en de ritmische zinnen bleek het zeer geschikt om voor te dragen.

Hermansfan en -kenner Mechteld Jansen luistert ter ere van de honderdste geboortedag van Hermans samen met Anton de Goede nog eens naar de voordracht en het bijgaande interview in deze aflevering van Docs.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids