VPRO Gids 37

11 september t/m 17 september
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Revisionist History

Fans van Malcolm Gladwells podcast Revisionist History wisten het allang: geen onderwerp is hem te gek. Ook in het zesde seizoen van zijn podcast houdt hij kwesties uit het verre en recente verleden tegen het licht.

Dat Malcolm De Kleine Zeemeermin tackelt is al best verrassend, maar dat hij daar maar liefst drie afleveringen over maakte, klinkt nogal overdreven. Valt er echt zoveel te vertellen over het sprookje van Hans Christian Andersen dat door de firma Disney nogal bedenkelijk werd herschreven?

Ja dus.

KATJA DE BRUIN

The Fake Paralympians

De Britse zwemmer Dan Pepper heeft een verstandelijke beperking, maar aan de Paralympische spelen mocht hij niet meedoen. Zijn klasse werd na de Spelen in Sydney in 2000 uit het toernooi verwijderd, omdat er vals gespeeld was. Het Spaanse basketbalteam had de gouden medaille gewonnen, maar het grootste deel van het team bleek te bestaan uit mensen zonder beperking. In deze podcastserie van de BBC onderzoekt Pepper het schandaal. Hij spreekt onder anderen de aanvoerder van het Spaanse basketbalteam, die wel rechtmatig meespeelde.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids