VPRO Gids 37

11 september t/m 17 september
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Baghdad Central

In de Irakees-Britse dramaserie Baghdad Central schittert Waleed Zuaiter als Muhsin al-Khafaji – dit keer niet in clichématige terroristenrol, maar als een ervaren, uit de gratie geraakte politie-inspecteur uit Baghdad. Wanneer zijn oudste dochter vermist wordt en zijn jongste dochter een nierdialyse nodig blijkt te hebben, wordt hij gedwongen tot een riskante samenwerking met de Amerikaanse bezetter. Baghdad Central speelt zich af na de val van Saddam Hoessein, en toont hoe oorlog niet alleen een land, maar ook familiebanden doet versplinteren.

MEREL VAN OMMEN

Clickbait

NETFLIX
Clickbait

‘Ik ben een vrouwenmishandelaar. Als dit filmpje vijf miljoen keer wordt bekeken, sterf ik.’ Het lijkt een lompe schreeuw om online aandacht, maar de familieleden van de in rook opgegane ‘hoofdrolspeler’ Nick ruiken onraad. En dus moet zus Pia (Zoe Kazan) uit alle macht voorkomen dat de video meer clicks genereert. In deze achtdelige thriller is ‘viraal gaan’ daadwerkelijk een kwestie van leven of dood. Erg subtiel of geraffineerd is het niet, maar voor liefhebbers van Netflix-snacks als Behind Her Eyes en You is het smullen geblazen.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema