VPRO Gids 35

28 augustus t/m 3 september
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

DOCS: Vroeger waren mannen aardiger

Ineens word je niet meer nagefloten, krijg je geen oneerbare voorstellen meer en kijken voorbijgangers dwars door je heen. Dan weet je als vrouw: dit was het dan. Ik ben nu definitief van middelbare leeftijd. Sommige vrouwen vinden het een opluchting, anderen een verlies. In de VPRO Docs-aflevering ‘Vroeger waren mannen aardiger’ gaat journalist en podcastmaker Dieuwertje Mertens in gesprek met onder anderen Isabel Allende, Hedy D’Ancona, de Rotterdamse stadsdichter Anne Vegter en seksuoloog Ellen Laan over het verliezen van de zogenaamde 'male gaze'. 

ELJA LOOIJESTIJN

Pretpark Veluwe

Bij gebrek aan buitenlandse vakanties togen we de afgelopen tijd massaal naar plekken als de Veluwe om te ontspannen. In 2020 werden er bijna 1,6 miljoen binnenlandse vakanties gevierd in het grootste natuurgebied van Nederland. Dat gaat natuurlijk schuren. In de podcast Pretpark Veluwe van Omroep Gelderland onderzoekt Frank Oosterwegel de teloorgang de Veluwe. Hij leert wat er nodig is om de natuur te laten floreren en hoe de mens, juist op zoek naar de helende werking van diezelfde natuur, daar een bedreiging voor is.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids