VPRO Gids 35

28 augustus t/m 3 september
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

The Chair

NETFLIX
The Chair

Wanneer Ji-Yoon Kim (Sandra Oh) voor het eerst plaatsneemt achter haar mahoniehoutenbureau als hoofd van de afdeling Engels op een prestigieuze Amerikaanse universiteit, gaat haar bureaustoel stuk en belandt ze op de grond. Het is een treffend begin van haar aanstelling, aangezien de hele afdeling instort vanaf het moment dat zij het overneemt. De aangename komedie dealt met onderwerpen die zo uit het nieuws lijken te komen, zoals een hoogleraar die middenin een nazigroet wordt gefilmd, maar is vooral een prachtig podium voor Oh.

ANKE MEIJER

Dat Ene Woord 

DISNEY+
Dat Ene Woord 

Gerard Cox schreef ooit: ‘Feyenoord-supporter ben je niet voor je lol’. Een rake typering, blijkt uit de negendelige documentaireserie Dat Ene Woord, waarvoor Disney-camera’s een jaar lang volledige toegang kregen tot de Rotterdamse club. Het resulteert in een fascinerend kijkje achter de schermen bij een explosief voetbalbolwerk dat in permanente crisismodus verkeert. In het ‘coronaseizoen’ vallen de prestaties als vanouds tegen, is de spelersgroep ontevreden over de conservatieve hoofdcoach, en bijten supporters thuis op hun tandvlees. Maar tragiek en wanbeleid leveren vaak wél de mooiste sportdocumentaires op. Meer over de serie op vprogids.nl/feyenoord (te lezen vanaf donderdag 26 augustus om 22.00 uur).

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema