VPRO Gids 27

3 juli t/m 16 juli
Pagina 29 - ‘Podcasts’
papier
29

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Nooit van gehoord?!

Aan hun muziek ligt het niet, want die is prachtig. Toch zijn de vrouwelijke componisten die in deze podcast worden besproken niet zo bekend. Presentator Andrea van Pol en zangeres-instrumentalist Rae Milford willen hier verandering in brengen. Ze bestrijken alle windstreken en genres en brengen aansprekende anekdotes en muziekfragmenten van onderbelichte vrouwen in de muziekgeschiedenis. In de 26 wekelijkse afleveringen komen onder anderen de hedendaagse Engelse componist Errollyn Wallen en de Duitse electronicapionier Johanna Beyer aan bod. 

ELJA LOOIJESTIJN

NOS Jeugdjournaal Podcast

De meeste nieuwsmedia hebben tegenwoordig wel een (of meerdere) podcasts. Dus kon het NOS Jeugdjournaal natuurlijk niet achterblijven. Elke week duiken presentatoren Bart Tuinman en Malou van der Starre in een actueel onderwerp, van wilde dieren tot dodenherdenking. Dat doen ze op de manier die we kennen van het Jeugdjournaal op televisie. Kinderen komen aan het woord en stellen vragen, volwassenen geven uitleg op een toegankelijke manier. De toon is luchtig en gezellig, maar zware onderwerpen worden niet geschuwd, horen we bijvoorbeeld in de aflevering over kinderlokkers.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids