VPRO Gids 23

5 juni t/m 11 juni
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

The Lazarus Heist

Filmmaatschappij Sony was in 2014 het slachtoffer van een grote cyberaanval. Vertrouwelijke bedrijfsgegevens lagen op straat, waaronder salarissen van beroemdheden en het script van de nieuwe James Bondfilm. Al gauw lag de verdenking op Noord-Korea. Het regime zou woedend zijn vanwege de film The Interview, waarin een aanslag op Kim Jong-un wordt gepleegd. Maar dit is niet de enige kraak die Noord-Koreaanse hackers hebben gezet. Over de Noord-Koreaanse cybercriminaliteit gaat deze tiendelige podcast van de BBC. 

ELJA LOOIJESTIJN

Nabij

Odette heette de grootmoeder van Eva, en ze is altijd een mysterieuze figuur in haar leven geweest. Want Odette is heel jong gestorven en Eva's moeder wilde nooit veel over haar kwijt. Tijdens een idyllische kampeervakantie wordt Eva onverwacht geconfronteerd met haar grootmoeder. In de sfeervolle podcast Nabij zoekt Eva uit wie ze was, en waarom er binnen deze Vlaamse familie nooit over haar werd gepraat. Gelijktijdig met de podcast verscheen er ook nog een roman, Grond, die aansluit bij het verhaal van de podcast.

KATJA DE BRUIN

naar de vpro podcastgids