VPRO Gids 23

5 juni t/m 11 juni
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Follow de soa

VIDEOLAND
Follow de soa

Wanneer de altijd georganiseerde Esmée (Damaris de Jong) na haar ontmaagding chlamydia blijkt te hebben, moét ze weten waar die soa vandaan komt. Ze begint aan een grondig onderzoek en raakt al snel verstrikt in de uiteenlopende sekslevens van haar klasgenoten. Follow de soa glijdt, à la Sex Education, soepeltjes tussen droog biologieboek en dikke porno door; diversiteit is de norm. Met hilarische rollen van Susan Visser en Jacob Derwig als tantra beoefenende ouders en Merel ‘Merol’ Baldé als hitsige docent.

MEREL VAN OMMEN

Line of Duty S6

NPO PLUS
Line of Duty S6

Nieuw seizoen van de intense politieserie waarin een anti-corruptie-eenheid onderzoek doet naar agenten die in het schemergebied tussen goed en kwaad zijn beland. In deze zesde reeks volgen we detective Joanne Davidson (Kelly MacDonald), die onderzoek doet naar de moord op een journaliste. De eenheid ruikt onraad als een door Davidson geleide arrestatie misloopt. In Groot-Brittannië is deze meesterlijk spannende serie van Jed Mercurio (Bodyguard) al jaren een gigantische kijkcijferhit. En terecht: met zoveel intriges, complotten en plottwists kun je niet anders dan voor de zesde keer op rij verslaafd raken.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema