VPRO Gids 22

29 mei t/m 4 juni
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Opgewonden

Actrice, cabaretier en radiomaker Yora Rienstra heeft een vriendin en twee zoons, journalist Haroon Ali woont samen met zijn vriend. Yora en Haroon praten graag met elkaar over seks, maar 'als drukke dertigers zouden ze dat best wel wat vaker willen doen'. Met deze tongue in cheek-omschrijving in de trailer van hun podcast zetten de presentatoren meteen de toon van Opgewonden: geestig, nuchter en eerlijk. De twee vrienden analyseren waarom ze lekker vinden wat ze lekker vinden – soms met referenties aan popcultuur, de wetenschap of de ervaringen van anderen.

CECILE ELFFERS

Sorry voor mijn broertje

Midden in de nacht stond de politie in de slaapkamer van Nahib. Ze kwamen voor zijn broer Nabil. De familie woont in Amersfoort, nadat gevlucht te zijn uit Afghanistan. De ene broer studeert en werkt zich op tot hulpverlener. De ander merkt dat er ook andere manieren zijn om geld te verdienen en gaat de criminaliteit in. Over dit interessante gegeven gaat de zevendelige podcast Sorry voor mijn broertje. Het mooie is dat beide broers uitgebreid en openhartig meewerkten, waardoor duidelijk wordt hoe het kan dat ze beiden een ander pad bewandelden.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids