VPRO Gids 19

8 mei t/m 14 mei
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Lost Hills

Het is eind juni 2018 als een jonge vader na lekker te zijn doorgezakt met zijn zwager in zijn tentje kruipt waar zijn dochtertjes van 2 en 4 al liggen te slapen. Vlak voor zonsopgang klinkt er een schot. Tristan Beaudette is dwars door het tentzeil door zijn hoofd geschoten. Geen ooggetuigen, geen verdachten, geen motief. De podcast over deze zaak is geen hijgerige true crime met kunstmatige cliffhangers, maar degelijke en diepgravende journalistiek, al is met name de lokale politiemacht niet bepaald blij met de bemoeienis.

KATJA DE BRUIN

The Improvement Association

De verkiezingsfraude die in 2018 werd gepleegd in Bladen County, North Carolina, is het onderwerp van de nieuwste podcast van Serial en The New York Times. Verslaggever van dienst is deze keer Zoe Chace. Zij pluist helemaal uit wat er gebeurd is, en wat er waar is van de geruchten dat een zwarte politieke belangengroep genaamd Bladen County Improvement Association PAC de democratie ondermijnt.

Alle mooie elementen die we kennen van de Serial-podcasts zitten erin: het fijne pianomuziekje, interessante hoofdpersonen, een goede vertelstem en belangrijke maatschappelijke thema's. Maar zal dit verhaal over lokale politiek net zo lang blijven boeien als de eerdere seizoenen?

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids