VPRO Gids 18

1 mei t/m 7 mei
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Mythic Quest

APPLE TV+
Mythic Quest

Deze workplace comedy van de makers van It’s Always Sunny in Philadelphia gaat over het team achter Mythic Quest, een immens populair computerspel uit het fantasy-genre. De dagelijkse kantoorbeslommeringen zijn herkenbaar uit vergelijkbare series, met twee botsende hoofdrolspelers, een collega die in zijn kantoor slaapt, een overijverige assistent en de nodige kantoorromantiek. Maar de setting is er wel een die interessante onderwerpen als vrouwen in de game-industrie en zelfs nazi’s aankaart. Het eerste seizoen werd scherper naarmate het vorderde.

ANKE MEIJER

Banshee

ZIGGO FILMS EN SERIES (X)L
Banshee

Een ex-gevangene slaat na zijn vrijlating op de vlucht voor een stel schuldeisers. Hij besluit zich voor te doen als de nieuwe sheriff van Banshee, een wetteloos stadje in het midden van de VS waar criminelen grotendeels de dienst uitmaken. Het lijkt liefde op het eerste gezicht, maar in dit stadje kan alles eigenlijk alleen maar fout aflopen. Deze ietwat ondergesneeuwde cultserie combineert alle genre-ingrediënten van de betere pulp met een vleugje Tarantino: veel seks en geweld, zwarte humor en talloze kleurrijke personages. Weinig pretentie, eindeloos veel plezier.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema