VPRO Gids 16

17 april t/m 23 april
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Docs: Heem, ontmoetingen op een grensberg

Theater- en podcastmaker Naomi Steijger stapt met een gebroken hart in de trein en blijft zitten tot het laatste station. Zo komt ze terecht op een berg aan de grensweg in Venlo, en maakt kennis met de mensen die daar wonen. Lisabet, Beer, Vitalis, Martin Myway en Monique zijn allemaal op hun eigen manier getekend door het leven, maar weten er toch iets van te maken. Steijgers open karakter en oprechte interesse maakt dat ze bijzondere verhalen loskrijgt, en uiteindelijk ook haar eigen hart wordt geheeld. 

ELJA LOOIJESTIJN

Under the Influence with Jo Piazza

Influencers, mensen met veel volgers op sociale media die hun populariteit gebruiken om reclame te maken voor allerlei producten, zijn een miljardenbusiness. Entertainmentjournalist Jo Piazza duikt in de wereld van de influencerende moeders. Je kunt ze afschilderen als oppervlakkige, ijdele types, maar Piazza laat zien dat Instagram het ook mogelijk heeft gemaakt dat een grote groep 'huisvrouwen' succesvolle ondernemers zijn geworden. Ze besluit daarom zelf ook een gooi te doen naar het influencerschap, maar dat blijkt nog niet mee te vallen.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids