VPRO Gids 16

17 april t/m 23 april
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

The Nevers

Victoriaans Londen wordt opgeschrikt door een bovennatuurlijk fenomeen waarna een minderheid van de Londenaren een unieke kracht bezit. Deze mensen, de ‘touched’ gedoopt, worden vreselijk gevreesd en niet in de minste plaats omdat het bijna allemaal vrouwen zijn die plots bijzondere dingen kunnen. The Nevers heeft alles in zich om HBO’s nieuwe fantasy-hit te worden, maar na recente beschuldigingen van wangedrag aan het adres van maker Joss Whedon (Buffy the Vampire Slayer) hangt er een flinke schaduw over deze verder vermakelijk serie.

ANKE MEIJER

The Terror

AMAZON
The Terror

Sfeervolle horroranthologie over het menselijk tekort in tijden van crisis. In de eerste reeks komen twee schepen tijdens een negentiende-eeuwse ontdekkingsreis vast te zitten in het ijs, waarna de bemanning twee jaar moet overleven in ijzige omstandigheden. En dan wordt de bemanning ook nog bedreigd door een onaards, monsterlijk wezen: Nova Zembla meets The Thing dus. Maar de echte horror komt in deze ijzersterke serie toch vooral uit de mens zelf. Ook blijven hangen voor het tweede seizoen, dat zich afspeelt in een Japans-Amerikaanse gemeenschap tijdens WOII.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema