VPRO Gids 15

10 april t/m 16 april
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

The Sporkful

'Ik zeg het maar gewoon: spaghetti sucks.' Kijk, dat is een ferme stelling van Dan Pashman, presentator van de populaire eetpodcast The Sporkful. Hoewel hij gek op pasta is, vindt hij de slierten te glibberig en houden ze saus volgens hem niet goed vast. Ook de andere vormen pasta hebben hun beperkingen. Daarom gaat Dan in de reeks 'Mission ImPASTAble' op zoek naar het ideale vormpje. Dat wil hij niet alleen ontwerpen, maar ook produceren én aan de man brengen. Zal het hem lukken?

ELJA LOOIJESTIJN

A Bit of a Stretch

Documentairemaker Chris Atkins pleegde samen met zijn accountant belastingfraude om zijn filmprojecten te kunnen financieren. Zo werd deze voormalige kostschooljongen veroordeeld tot vijf jaar, waarvan hij de helft moest uitzitten. Over die ervaring schreef hij een boek en maakte hij een podcast. Daarin vertelt hij niet alleen over zijn eigen ervaringen, maar interviewt hij ook medegevangen. Geen sensatiezucht of dramatische geluidseffecten, maar een leerzaam en ontluisterend kijkje achter de deur van een Victoriaanse gevangenis.

KATJA DE BRUIN

naar de vpro podcastgids