VPRO Gids 15

10 april t/m 16 april
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Resident Alien

ZIGGO MOVIES & SERIES
Resident Alien

Als de filmgeschiedenis iets leert, is het dat de mensheid de deuren nooit wagenwijd openzet voor aliens. In Resident Alien neemt een buitenaards wezen daarom het lichaam over van een eenzame plattelandsdokter, die in totale afzondering leeft. Handig, totdat de bevolking van een nabijgelegen dorpje een nieuwe dokter nodig heeft. Het contact met echte mensen blijkt vervolgens niet bepaald bevorderlijk voor zijn missie om de mensheid te vernietigen. Die premisse klinkt misschien flauw of overbekend, maar het pakt verrassend grappig en vooral uiterst vermakelijk uit. 

ALEX MAZEREEUW

The Irregulars

In The Irregulars wordt een groepje straatkinderen in Victoriaans Londen ingeschakeld door Dr. Watson (die van Sherlock Holmes) om  misdaden op te lossen. Net als in een aantal van Arthur Conan Doyle’s boeken dus, waarin ze de Baker Street Irregulars heten. Alleen zijn de zaken ditmaal bovennatuurlijk. De serie voelt als een mix van andere recente, succesvolle Netflix-titels - kleurenblinde casting en moderne muziek (Bridgerton), tieners die vechten tegen monsters (Stranger Things) en natuurlijk de Sherlock Holmes-factor (Enola Holmes) - en voelt daarmee direct vertrouwd.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema