Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →
©
VPRO Gids
abonneer
Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →
Katja de Bruin
Eten we in 2040 een broodje insect bij de lunch en een goulash van kweekvlees als diner? In VPRO Tegenlicht stellen experts het menu van de toekomst samen. ‘Het is de bedoeling dat de gemiddelde Nederlander het eet.’
Fooddesigner Marije Vogelzang maakt een onkruidsalade
De VPRO Tegenlicht-researcher heeft vandaag weer eens profijt van vaardigheden die hij in een vorig leven opdeed. Voordat hij bij de VPRO kwam werken, was hij vijftien jaar lang kok. Vandaag staat hij regisseur Geert Rozinga bij tijdens de opnamen van VPRO Tegenlicht, waarin de toekomst van ons voedsel centraal staat.
De braadworst ziet er bedrieglijk worstig uit, maar blijkt gemaakt van proteïnen en eiwitten op algenbasis
VPRO Tegenlicht: Future Food
NPO 2, zondag 22.10-23.00 uur