In de nieuwe serie Moedermaffia, sinds kort te zien op Videoland, barst het van de moeders die maar wat aanrommelen.

Perfecte huismoeders die hun hele leven in dienst stellen van de kids, daar zijn seriemakers wel klaar mee. De moeder die buiten de lijntjes kleurt is hot: de NPO kwam vorig jaar met het vermakelijke Deep shit over twee verveelde moeders die een overval plegen, op HBO Max binge je drie seizoenen Motherland, en Videoland heeft nu Moedermaffia.

De moedermaffia, dat zijn vrouwen die andere moeders graag op de vingers tikken als ze iets ‘fout’ doen. De geboorte van een kind brengt heel wat onzekerheden met zich mee. Als je als vrouw de baby hebt uitgeperst, of als-ie uit je lichaam is gesneden, dan bén je ineens moeder, maar heb je nog geen idee hóé je moeder moet zijn. Doodeng, want dat kleine wezen is wel totaal afhankelijk van jou. Een van de strategieën om die onzekerheid de kop in te drukken: jezelf wijsmaken dat jij de perfecte moeder bent en andere vrouwen de maat nemen. ‘Wat, fiets jij met je kind in de draagzak?! Jij duivel!’ Ziedaar: de geboorte van de moedermaffia.

Loes Haverkort als Daan

In de serie Moedermaffia probeert Daan (Loes Haverkort) uit alle macht haar leven op de rit te houden. Ze is een alleenstaande moeder die tijdelijk met haar twee kinderen bij haar eigen moeder woont. Ze heeft een cupcake-bakkerij en een affaire met haar medewerker. Maar vooral heeft Daan een bloedhekel aan Momo, de nieuwe vriendin van haar ex, die er alles aan doet om Daans dochter Pip in te palmen. En deze Momo, dat is de moedermaffia in hoogsteigen persoon. Zo’n veel te gepolijste vrouw, waar je alleen maar een hekel aan kunt hebben.

Wanneer Daan Momo een tik verkoopt, moet ze verplicht naar een cursus gentle parenting. Daar ontmoet Daan andere moeders die perfectie ook niet in hun woordenboek hebben staan en graag met haar optrekken om Momo een lesje te leren. De eerste afleveringen zijn lekker luchtig lachen, met Tina de Bruin als over the top cursusleidster. Gaandeweg wordt het verhaal gelaagder, wanneer de kinderen van Daan uit huis geplaatst dreigen te worden en ze zich begint af te vragen waarom ze eigenlijk zo’n moeizame band met haar dochter heeft. Maar het blijft een komische serie, dus beklemmend wordt het niet. En er komen behoorlijk wat borsten, piemels en een vagina waar een kind uit komt pontificaal in beeld, waarvan de meeste er behoorlijk realistisch uitzien. Ook die zijn niet perfect.

Moedermaffia is te zien op Videoland

Meer recente series

  • Meer over Moedermaffia