In de Britse dramaserie Life, die vanaf maandag 9 november te zien is op BBC First, zoekt of krijgt iedereen een nieuwe wending in zijn leven.

De nieuwe zesdelige miniserie Life gaat over – u raadt het al – ‘het leven’. De serie is een zogenaamde mozaïekserie, en draait dus om een verzameling losse personages die met elkaar verbonden zijn door in dit geval het grote Victoriaans huis in Manchester waarin ze alle vier een appartement huren. Naast het huis delen de personages in Life nog iets anders: ze zoeken naar nieuwe energie, een nieuw, ander leven, of krijgen daar ongevraagd mee te maken.

De jonge Hannah (Melissa Johns) heeft dat nieuwe leven ogenschijnlijk in huis: ze is verloofd en staat op het punt te bevallen van haar eerste kind. Maar ook dat nieuwe leven brengt complicaties met zich mee, aangezien haar kind een product is van een onenightstand, en niet van haar verloofde.

Diepchristelijke universiteitsdocent David (Adrian Lester) lijkt het leven juist kwijt te raken. Na een tragische gebeurtenis zit zijn huwelijk op een dood spoor, tot een vreemde ontmoeting met een jonge vrouw nieuw leven in de brouwerij brengt.

Hannah (Melissa Johns) en Liam (Joshua James)

Voor de zorgzame zestiger Gail (Alison Steadman) is het leven weinig vatbaar gebleken voor verandering. Tot een oude schoolvriendin haar plots confronteert met de realiteit van haar decennialange huwelijk. Een nieuw leven is precies wat ze kan gebruiken, want Gail is behoorlijk blind geworden voor de sleur van haar eigen bestaan. Maar net als ze besluit het leven een nieuwe wending te geven, komt de vermaledijde dood om de hoek kijken.

En dan is er nog pilatesdocent en sociale ramp Belle (Victoria Hamilton), die überhaupt niet geïnteresseerd lijkt in leven anders dan voor haar werk. Hobby’s heeft ze niet; vrienden evenmin. Maar ook haar leven krijgt een nieuwe twist als haar nichtje noodgedwongen bij haar intrekt, omdat haar zus haar zoveelste mentale inzinking heeft gehad. Is dat dan een ticket naar een wat boeiender leven?

Iedereen in Life zoekt naar, of wordt geconfronteerd met een nieuw leven, maar het oude leven blijkt vaak tamelijk hardnekkig. Een behoorlijk gedoetje dus, dat leven, maar het levert wél heerlijk wegkijkend drama op. 

De zesdelige serie Life is vanaf maandag 9 oktober te zien op BBC First (21.00-22.00 uur)

Meer recente series

Meer over Life