Cinema.nl-redacteur Rick de Gier bezoekt het Amerikaanse <em>geek</em>-evenement Comic-Con 2012, waar veel interessante nieuwe films en tv-series worden gepresenteerd. Op deze plek houdt hij een dagelijks blog bij.

Zuiver professioneel

Comic-Con blog 1, maandag 9 juli
Om maar met de deur in huis te vallen: ik ben een geek. Een milde variant weliswaar – ik spaar geen Transformers, leg geen vermogens neer voor zeldzame stripboeken en versta geen Klingon. Maar voor gemaskerde eenlingen die er complexe dubbellevens op nahouden heb ik onmiskenbaar een zwak.
Lees verder

Tweehonderd presentaties per dag

Comic-Con blog 2 , woensdag 11 juli
De vlucht naar San Diego duurt zo’n vijftien uur, inclusief overstap. Vermoeiend, maar ook best handig, want vlak voor vertrek kon ik een programma uitprinten en dat bleek meer dan honderd vellen dik te zijn.
Lees verder

Verzamelparadijs

Comic-Con blog 3, donderdag 12 juli
In de barre kerstfilm Jingle All The Way vliegen Arnold Schwartzenegger en Sinbad elkaar in de haren om in een warenhuis de laatste Turbo Man-pop in handen te krijgen als kerstcadeau voor hun zoontjes. Lachen natuurlijk: volwassen mannen die strijden om speelgoed. Maar op Comic-Con is zoiets helemaal niet raar. Al gaat het er hier wel wat gemoedelijker aan toe.
Lees verder

Halloween in juli (fotoverslag)

Comic-Con blog 4, donderdag 12 juli
San Diego wordt intussen volop bevolkt door superhelden, zombies en vleermuismeisjes. Een serie foto's van Comic-Con 2012.
Lees verder

Geen Tarantino, wel andere sterren

Comic-Con blog 5, zaterdag 14 juli
Als journalist moet je gewoon in de rij staan op Comic-Con. Gelukkig zijn er toch wat mogelijkheden om beroemdheden te spreken. Jamie Foxx, Matt Damon en Christoph Waltz bijvoorbeeld, en de makers van Breaking Bad en The Walking Dead.
Lees verder

Game over (fotoverslag)

Comic-Con blog 6, zondag 15 juli
De schmink mag er bijna af, Comic-Con 2012 komt zondagmiddag tot een eind. Een laatste ronde over het terrein om nog wat memorabele vermommingen en taferelen vast te leggen.
Lees verder