VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van de nieuwe films in de bioscoop. Met deze week o.a een mysterieuze psychologische thriller, de re-release van een 3D-spektakel en het verhaal van een undercover schoonmaakster.

Don't Worry Darling (Olivia Wilde)

Alice (Florence Pugh) en Jack (Harry Styles) hebben het getroffen met hun woning in het voorbeeldige plaatsje Victory, een experimentele gemeenschap. Maar wanneer er in hun idyllische leven barsten beginnen te verschijnen die suggereren dat er achter de aantrekkelijke façade iets sinisters schuilgaat, is Alice genoodzaakt zich af te vragen wat ze eigenlijk in Victory doen en waarom ze daar zijn. 

VPRO Cinema (★★★) 'Curieuze mix van The Stepford Wives, Black Mirror en Get Out'
de Volkskrant (★★★) 'Blijkt vooral de film van Florence Pugh'
AD (★★) 'Als pulp nog net te pruimen'
The Guardian (★★) 'Unconvincing tale of dystopian suburbia' 

Re-release: Avatar (James Cameron)

Dertien jaar na het uitbrengen van de zeer succesvolle science-fictionfilm Avatar, krijgen bioscoopbezoekers dankzij een re-release nog een keer de kans om in 3D naar de andere kant van het universum te reizen. De film wordt opnieuw uitgebracht met 4K gerestaureerd beeld en HDR geluid.

VPRO Cinema (★★★★) 'Een oogstrelend en enerverend spektakel'
The Guardian (★★) 'Laboriously silly blockbuster shows its age'
Filmkrant 'Een totaal oprechte spektakelfilm'

Entre deux mondes (Emmanuel Carrère)

De succesvolle schrijfster Marianne verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham en gaat aan de slag als schoonmaakster. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s.

VPRO Cinema (★★) 'Ethische vragen zijn oubollig, naïef en achterhaald'
NRC (★★) 'De film is simpelweg uit balans'
The Guardian (★★) 'Fails to probe fully the injustices'
Filmkrant 'In het realisme zit de grootste kracht'

Dealer (Jeroen Perceval)

De veertienjarige Johnny verblijft in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie. Terwijl hij droomt van een beter leven, dealt hij drugs. Wanneer Johnny de beroemde en succesvolle acteur Antony als vaste klant krijgt, ontstaat een bijzondere band tussen de twee verloren zielen.

VPRO Cinema (★★) 'Mix van rauwheid en melodrama is verre van subtiel'
De Morgen (★★★★) 'Een rauw en diep ontroerend straatdrama'
Filmkrant 'Raak en met ferme streken neergezet'

The Enforcer (Richard Hughes)

Maffioso Cuda staat op het punt om alles wat hem lief is op te geven wanneer hij erachter komt dat zijn bazin Estelle een jong meisje in gevaar brengt. Om haar te redden, keert hij zich tegen de criminele organisatie waar hij jarenlang onderdeel van was.

Momenteel zijn er nog geen recensies van deze film verschenen

Deze films draaien momenteel ook in de bioscoop