VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van alle nieuwe films in de bioscoop. Met deze week o.a. een film over de Deventer moordzaak, een portret van een Japanse soldaat en een biopic over Aretha Franklin.

De veroordeling (Sander Burger)

Reconstructie van de nasleep van de beruchte Deventer moordzaak uit 1999, toen de weduwe Wittenberg door wurging en vijf messteken in haar borst om het leven werd gebracht. Gezien door de ogen van Netwerk-journalist Bas Haan (Fedja van Huêt).

VPRO Cinema (★★★★) 'Intelligent, belangrijk en soms woestmakend'
de Volkskrant (★★★★) 'Voelt heel actueel'
NRC (★★★★) 'Kroniek van een publieke lynchpartij'
Trouw (★★★★) 'Knappe montage en regie'

Afrikaanse bruid (Roy Dames)

Is het echte liefde die de Belgische Gilbert voelt voor zijn Afrikaanse vriendinnen, of spelen andere motieven mee? Gilbert worstelt met een oorlogstrauma en drinkt veel. Wat zijn zijn echte motieven en hoe problematisch is de relatie tussen Gilbert en de Afrikaanse vrouwen?

NRC (★★★★) 'De makers oordelen niet'
De Filmkrant: 'Bijzonder ongemakkelijk maar doeltreffend portret'

Hitsville: The Making of Motown (Ben en Gabe Turner)

Documentaire over eigenaar en oprichter van Motown, Berry Gordy. De film richt zich op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig.

The Guardian (★★★) 'Hartelijk eerbetoon'

Malignant (James Wan)

In deze horrorthriller van regisseur James Wan (Aquaman, Furious 7) wordt Madison (Annabelle Wallis) gekweld door visioenen van gruwelijke moorden, waarna ook nog eens blijkt dat deze angstaanjagende beelden daadwerkelijk plaatsvinden.

South China Morning Post: 'Wordt gered door de gewaagde climax'

After We Fell (Castille Landon)

In het derde deel van de After serie is Tessa aangenomen voor een droombaan in Seattle en bereidt zich voor op haar verhuizing. Hardins jaloezie en onvoorspelbare gedrag bereiken het kookpunt en vormen een bedreiging voor hun vurige relatie.

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film verschenen

Meer over bovenstaande bioscoopfilms

Deze films draaien momenteel ook in de bioscoop