VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van alle nieuwe bioscoopfilms. Met deze week o.a. het Oscargenomineerde Corpus Christi, het absurdistische Kajillionaire en de animatiefilm Marona.

Corpus Christi (Jan Komasa)

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt van een leven als priester, maar door zijn strafblad zit dat er niet in. Tot hij per toeval wordt aangezien voor een priester en hij toch zijn kans krijgt. Gigantische hit in eigen land en genomineerd voor een Oscar.

VPRO Cinema (★★★★★) 'Acteur Bielenia is perfect gecast als Daniel'
de Volkskrant (★★★★) 'Grillig en onvoorspelbaar'
Trouw (★★★★) 'Krachtig Pools drama'
The Guardian (★★★★) 'Ontroerend, verontrustend en grappig'

Kajillionaire (Miranda July)

Zwendelaars Theresa en Robert hebben hun enige dochter, Old Dolio, getraind om te stelen en mensen op te lichten. Tijdens een wanhopige list overtuigen ze een vreemdeling om mee te doen aan hun volgende klus.

VPRO Cinema (★★★★) 'Vertederend pleidooi voor menselijkheid'
de Volkskrant (★★★★): 'Geestige vertekening van ouder-kindrelaties'
NRC (★★★★) 'Persoonlijke mix van knulligheid, magie en kunst'
Trouw (★★★) 'Verrassende moederrol voor Debra Winger'

Honest Thief (Mark Williams)

De beruchte bankovervaller Tom (Liam Neeson) wil niet dat zijn relatie met Annie op leugens is gebaseerd en besluit zichzelf aan te geven. Twee FBI-agenten zien dit als een kans om er zelf met Toms buit vandoor te gaan.

NRC (★★) 'Veel te voorspelbaar'
Het Parool: 'Bevat eigenheid binnen een uitgekauwd genre'

100% Wolf (Alexs Stadermann)

Freddy en zijn familie bewaren een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven. Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout. In plaats daarvan verandert hij in een roze poedel.

NRC (★★★) 'Een aardige Australische animatie'
The Guardian (★★) 'Bekijkbare maar onopvallende animatiefilm'

Bigfoot Family (Jeremy Degruson & Ben Stassen)

Adams vader Bigfoot is een bekende ster die zijn bekendheid wil inzetten voor het milieu. Hij vertrekt naar een bedreigd natuurgebied in Alaska. Een paar dagen later is hij spoorloos verdwenen. Samen met zijn moeder, de wasbeer Trapper en de beer Wilbur probeert Adam zijn vader te redden.

NRC (★★★) 'Animatie is in orde, maar het verhaal ontbeert een eigen signatuur'

After We Collided (Roger Kumble)

Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) en Tessa Young (Josephine Langford) verwerken hun break up op hun eigen manier. Tessa trekt de aandacht van haar aantrekkelijke nieuwe collega Trevor (Dylan Sprouse), die helemaal haar type is. Maar toch kan Tessa Hardin maar niet uit haar hoofd krijgen.

Variety: 'Een verbluffend saai drama'

De Grote Sinterklaasfilm (Lucio Messercola)

Het kasteel van Sinterklaas staat op instorten en moet gesloopt worden. Het Sinterklaasfeest lijkt bijna in de soep te lopen. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kikkie en Paco vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit.

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film verschenen

Interview met de maker van Corpus Christi

Deze films draaien momenteel ook in de bioscoop