VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van alle nieuwe bioscoopfilms. Met deze week o.a. het sociaal-realistische drama Rocks, het aangrijpende liefdesverhaal Deux en A Girl Missing uit Japan.

Deux (Filippo Meneghetti)

Buurvrouwen Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (Barbara Sukowa) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Hun grootste wens is hun appartementen te verkopen om samen naar Rome te verhuizen.

VPRO Cinema (★★★★) 'Een aangrijpend liefdesverhaal'
de Volkskrant (★★★★) 'Uitgestelde dans voor twee hunkerende zielen'
NRC (★★★) 'Film zonder grote verrassingen of emotionele crescendo’s'
The Hollywood Reporter: 'Zonder ook maar één overbodige scène'

A Girl Missing (Kôji Fukada)

Verpleegkundige Ichiko voelt zich bij de Oisho’s bijna een lid van de familie. Ze heeft een hechte vriendschap met Motoko, maar wanneer haar jongere zusje Maki verdwijnt en Ichiko’s neef wordt genoemd als de ontvoerder, is ze niet langer welkom bij de familie.

VPRO Cinema (★★★★) 'Een verrassend psychologisch drama'
NRC (★★★★) 'De film zit vol met veelzeggende, subtiele details'
Trouw (★★★): 'Actrice Mariko geeft het verhaal het nodige gewicht'

David Attenborough: A Life on Our Planet (Alastair Fothergill)

Eén man heeft meer van de natuur op aarde gezien dan wie dan ook. Op zijn 93ste heeft David Attenborough alle continenten op aarde bezocht en de natuur in al zijn diversiteit vastgelegd. In deze documentaire staat hij voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog.

de Volkskrant (★★★★) 'Vooral ook een laatste waarschuwing'
The Times (★★★★) 'Preventieve lofrede voor de aarde'

Endless (Scott Speer)

Chris en Riley zijn verliefd. Wanneer Riley wordt toegelaten tot de universiteit, durft ze dat Chris niet te zeggen. Hij komt er toch achter en er ontstaat ruzie die leidt tot een auto-ongeluk waarbij Chris om het leven komt. Toch ontdekken de twee een manier om met elkaar in contact te blijven.

NRC (★) 'Gekunstelde romantiek over jeugdliefde'
IndieWire (★½): 'Doet weinig met gevoelens en grote ideeën'
Variety: 'Alexandra Shipp en Nicholas Hamilton spelen leuke rollen'

Rogue (M.J. Bassett)

Huurling O'Hara (Megan Fox) leidt een eskadron soldaten op een gewaagde missie: gijzelaars redden van een stel kidnappers. Als de missie mislukt en het team midden in Afrika strandt, moet O'Hara niet alleen de confrontatie aangaan met een bende rebellen, maar ook met een leeuw.

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film verschenen

Interviews/achtergronden

Deze films draaien momenteel ook in de bioscoop