VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van de nieuwste bioscoopfilms. Met deze week o.a. een hitsig drama aan de Franse kust van Abdellatif Kechiche (La vie d'Adèle) en het vervolg op een iconische ABBA-musical.

Ant-Man and the Wasp (Peyton Reed)

Scott Lang probeert zijn privéleven in evenwicht te brengen met zijn verantwoordelijkheden als superheld Ant-Man. Een nieuwe dreiging uit de Quantum Realm zorgt ervoor dat hij samen met zijn sidekick de Wasp toch weer ten strijde moet trekken tegen het kwaad.

VPRO Cinema (★★★) 'De grappen en vernuftige actiescènes zijn dik in orde'
de Volkskrant (★★★) 'Neemt het innerlijke kind serieus'
NRC (★★★) 'Prima zolang de popcorn strekt' 
De Morgen (★★★) 'Behoudt haar frisheid door Rudd'

 

The Happy Prince (Rupert Everett)

Raamvertelling over de tragische laatste dagen van de flamboyante Iers/Britse (toneel)schrijver Oscar Wilde, die hij in ballingschap doorbracht op het Europese vasteland nadat hij zijn straf voor 'sodomie' had uitgediend.

VPRO Cinema (★★) 'Pompeus drama dat weinig overtuigt'
de Volkskrant (★★★★) 'Grimmig en bedwelmend kunstenaarsportret'
NRC (★★★) 'Een tragische, intieme reis door het hoofd van Oscar Wilde'
De Filmkrant 'Voelt op momenten te gekuntseld om te kunnen raken'

El Presidente (Santiago Mitre)

Hernán Blanco, de president van Argentinië, staat voor een belangrijke beslissing. Hij komt samen met politieke leiders voor een conferentie in het Chileense La Cordillera. De beslissingen die hij moet nemen, zijn niet alleen van belang voor zijn politieke carrière, maar hebben ook impact op zijn privéleven.

de Volkskrant (★★) 'Puzzel over maskers en wat daaronder schuilt'
NRC (★★) 'Mooi gemaakt, maar erg stijfjes'
De Filmkrant 'Huidig politiek klimaat werkt niet in het voordeel'

De kleine heks (Santiago Mitre)

De Kleine Heks woont samen met haar raaf Abraxas diep in het bos. Ze is pas 127 - wat nog heel jong is voor een heks - en mag nog niet naar het grote heksenfeest op de Bloksberg. Maar de Kleine Heks wil heel graag dansen met de andere heksen en rondjes vliegen op haar bezemsteel, dus ze besluit er stiekem heen te gaan.

Er zijn op dit moment geen recensies van deze film