VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies. Met deze week o.a. een mysterieuze koortsdroom uit Zwitserland, Shailene Woodley in een survivalfilm op de open zee en een Franse coming of age-film.

Adrift (Baltasar Kormákur)

Tami en Richard zeilen met een jacht over de Stille Oceaan. Ze zijn jong en verliefd. De klus die ze hebben aangenomen lijkt meer op een perfecte vakantie dan op werken. Totdat het noodlot toeslaat en ze terecht komen in een genadeloze orkaan.

VPRO Cinema (★★★) 'Spectaculaire stormscènes en capabel spel'
NRC (★★) 'Dramatiseert in zoetsappige stijl de ramptocht van Ashcraft'
The Guardian (★★★★) 'Hoogtepunt in carrière Woodley'
Empire (★★) 'Getalenteerd duo kan de film niet drijvende houden'

More Human Than Human (Tommy Pallotta, Femke Wolting)

Documentaire die onderzoekt wat het betekent om te leven in het tijdperk van intelligente machines. Terwijl regisseur Tommy Pallotta zijn eigen robot bouwt om zichzelf als filmmaker te vervangen komt hij erachter hoeveel van zijn creativiteit en menselijke waarden op het spel staan.

NRC (★★★) 'De film gaat niet heel diep'
De Volkskrant (★★★) 'Je wordt er niet zoveel wijzer van'

Trio: De jacht op een legendarische schat (Eva Dahr)

Nora, Lars en Simon komen meedogenloze kunstdieven op het spoor. De dieven zijn op zoek naar een legendarische schat. Wat zoeken ze bij Nora's opa? De drie tieners proberen de dieven steeds een stap voor te blijven.

de Volkskrant (★★) 'Wordt maar niet echt spannend'

Rita & Krokodil 2 (Siri Melchior)

Rita is een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Hij woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita. Maar met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven.

de Volkskrant (★★★★) 'Kleurrijke animatie is opnieuw een vrolijke traktatie'