Recensies van alle nieuwe bioscoopfilms. Met deze week de bejubelde horrorfilm Hereditary, de beklemmende reconstructie van een aanslag in Utøya 22. juli en de romantische tienerkomedie Love, Simon.

Hereditary (Ari Aster)

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt.

VPRO Cinema (★★★★) 'Verbluffend sterke horrorfilm'
Empire (★★★★★) 'Rauw horrormeesterwerk'
The Guardian (★★★★★) 'Toni Collette is geweldig'

Utøya 22. juli (Erik Poppe)

Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. In één take volgen we de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven.

VPRO Cinema (★★★★) 'Brengt chaos en paniek akelig dichtbij'
de Volkskrant (★★★★) '19-jarige speelt angstaanjagend goed'
NRC (★) 'Schuurt tegen horror aan'
The Guardian (★★★★) 'Aangrijpend eerbetoon aan jonge slachtoffers'

The Bachelors (Kurt Voelker)

Na de dood van zijn vrouw verruilt Bill Ponder zijn kleinsteedse omgeving voor de grote stad: samen met zijn 17-jarige zoon Wes wil hij met een schone lei beginnen. Ondanks alle pijn loert er voor beiden een nieuwe liefde om de hoek.

de Volkskrant (★★) 'Zakt als een pudding in elkaar'
The Guardian (★★★★) 'Sterke rollen van JK Simmons en Julie Delphy'