Carrie Fisher speelt in Star Wars: Episode VII

Harrison Ford en Mark Hamill ook in onderhandeling

Er staat nog niets officieel op papier, maar Carrie Fisher heeft gezegd graag terug te keren als Princess Leia in Star Wars: Episode VII. Dat zei de actrice tegen het Amerikaanse tijdschrift Palm Beach Illustrated.

Op de vraag hoe het met Princess Leia in de film zal gaan, grapt Fisher: ‘Ze zal oud zijn. En in een intergalactisch bejaardentehuis zitten.’ Ze verwacht dat haar personage min of meer hetzelfde zal zijn. ‘Leia is hooguit wat langzamer en iets minder enthousiast om het grote gevecht aan te gaan. Maar de 'bagel buns ' (het typische Leia-kapsel, red.) zullen ook weer aanwezig zijn.’

Fisher zou niet de enige zijn die heeft toegezegd opnieuw in Star Wars te willen spelen. Ook Harrison Ford (Han Solo) en Mark Hamill (Luke Skywalker) zouden in onderhandeling zijn voor een rol in de nieuwe aflevering van de bekende filmserie. J.J. Abrams, bekend van de remake van Star Trek, regisseert de zevende Star Wars-film, die wordt verwacht in 2015.

Dit wordt de eerste Star Wars -film die niet door bedenker George Lucas wordt geproduceerd, maar door The Walt Disney Company. In oktober 2012 kocht Disney voor zo’n 4 miljard dollar de productiemaatschappij Lucasfilm. Lucas gaf als reden voor de verkoop aan dat het voor hem belangrijk is dat de franchise ook na zijn dood nog voort kan leven.