De omstreden horrorfilm The Human Centipede 2 (Full Sequence) van de Nederlandse regisseur Tom Six is geselecteerd als openingsfilm van het Fantastic Fest in Austin, Texas, een van de grootste filmfestivals ter wereld op het gebied van horror, sf en fantasy.

The Human Centipede 1 (First Sequence) verscheen in 2009 en was meteen omstreden, vanwege de plot over een gestoorde Duitse arts die drie toeristen ontvoert om daar een ‘menselijke duizendpoot’ van te maken, door hen met mond en anus aan elkaar te naaien. De Nederlandse film ontving in het algemeen negatieve recensies, maar deed het aardig op internationale horrorfestivals. Op het Austin Fantastic Fest van 2009 won The Human Centipede 1 de juryprijs voor beste horror.

Six, ooit regisseur van de serie Big Brother, heeft beloofd dat The Human Centipede 2 nog een stuk smeriger zal worden dan de eerste film. Eerder dit jaar beoordeelde de Britse filmkeuring de film als te obsceen om in Engeland te mogen verschijnen. De Britse distributeur is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak.

Tom Six, wiens film Honeyz in 2007 werd verkozen tot slechtste Nederlandse film van het jaar, kan zelf geen genoeg krijgen van het duizendpootgegeven: in 2013 moet The Human Centipede 3 (Final Sequence) verschijnen.