Nederlandse horrorfilm krijgt prijs in Hollywood

The Human Centipede van Tom Six wint Screamfest

De Nederlandse horrorfilm The Human Centipede van regisseur Tom Six heeft op het Screamfest Horror Filmfestival in Hollywood de prijs gekregen voor beste horrorfilm.

De film gaat over een Duitse arts die een menselijke duizendpoot wil maken. Het lukt de man om twee Amerikaanse meisjes en een Japanse man te ontvoeren en gevangen te houden in de kelder van zijn villa. De film werd de afgelopen tijd op verschillende festivals in de wereld vertoond en kreeg eerder op het festival Fantastic Fest de prijs voor beste film en beste acteur (Dieter Laser) in de categorie horrorfilms. Het is nog niet bekend of de film in Nederland gaat draaien.

Tom Six heeft eerder de films Gay (2004), Honeyz (2007) en I Love Dries (2008) gemaakt. In die laatste film speelt zanger Dries Roelvink de hoofdrol. Regisseur Six heeft als prijs een goudkleurig doodskopbeeld gekregen , dat is ontworpen door de vorig jaar overleden Stan Winston. Winston deed de make-up voor bekende films, waaronder Pearl Harbor (Michael Bay, 2001), Batman Returns (Tim Burton, 1992) en Edward Scissorhands (Tim Burton, 1990).


Bron: ANP