Carice van Houten genomineerd voor Saturn Award

Film Valkyrie zeven keer genomineerd

Carice van Houten is genomineerd voor de Saturn Award voor beste vrouwelijke bijrol. Ze ontving deze nominatie naar aanleiding van haar rol als echtgenote van een Duitse officier, die een aanslag op Hitler beraamde, in de thriller Valkyrie. De film is geregisseerd door Bryan Singer.

De Saturn Awards worden jaarlijks uitgereikt in Los Angeles door de Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films. De prijs is bedoeld om de, vaak ondergewaardeerde, films uit deze genres extra aandacht te geven. De award bestaat uit een beeldje van de planeet Saturnus, omcirkeld door een rol film.

De film Valkyrie werd in totaal zeven keer genomineerd. Zo kreeg Tom Cruise, die de man van Van Houten speelt, een Saturn nominatie voor beste mannelijke hoofdrol en Bryan Singer voor beste regisseur.

Het is niet de eerste keer dat Van Houten voor een Saturn Award genomineerd is. Vorig jaar dong ze mee naar de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar rol in Zwartboek (Paul Verhoeven, 2007). Dit jaar neemt ze het op tegen Tilda Swanton in The Curious Case of Benjamin Button (David Fincher), Judi Dench in Quantum of Solace (Marc Forster), Charlize Theron in Hancock (Peter Berg) en Joan Allen in Death Race (Paul W.S. Anderson).

De uitreiking vindt 24 juni voor de 35ste keer plaats in de stad Burbank in Los Angeles.

Klik hier voor het complete overzicht van de Saturn nominaties