Overvolle agenda Carice van Houten

Nieuwe rolllen in Hollywoodfilms

Afgelopen maand speelde Carice van Houten de echtgenote van Tom Cruise in de oorlogsthriller Rubicon (voorheen: Valkyre), volgende week gaat ze naar Marokko om de vrouw van Leonardo DiCaprio te spelen in de thriller Body of Lies, en daarna reist ze door naar Toronto voor de opnamen van de sf-film Repossession Mambo, naast Jude Law en Forest Whitaker.

Body of Lies wordt geregisseerd door Ridley Scott, de maker van oa Blade Runner en Gladiator. Het verhaal draait om een journalist die in de oorlog in Irak gewond raakt en vervolgens achter een Al Qaeda-leider aan gaat. Van Houten speelt de echtgenote van deze door DiCaprio gespeelde verslaggever.

Als zij klaar is met Body of Lies vliegt Van Houten door naar Toronto, om daar te beginnen aan Reposession Mambo, een sf-thriller over illegale donorhandel. Regisseur is Miguel Sapochnik, haar tegenspelers zijn Jude Law en Oscarwinnaar Forest Whitaker.

Daarna wordt Van Houten in Zuid-Afrika verwacht, voor de hoofdrol in Smoke and Ochre, de nieuwe film van Paula van der Oest, over de Zuidafrikaanse dichteres Ingrid Jonker.